

Mielenie kawy to dla wielu kawoszy swoisty rytuał, bez którego nie wyobrażają sobie celebrowania picia tego napoju. Sposób mielenia ma również zasadniczy wpływ na smak i aromat otrzymanego naparu. Młynek ręczny naprawdę mieli ziarno, otrzymujemy równomierne kawałki. Do tego są one zmiażdżone, a nie posiekane, przez co przybierają kształt
Mielenie kawy to dla wielu kawoszy swoisty rytuał, bez którego nie wyobrażają sobie celebrowania picia tego napoju. Sposób mielenia ma również zasadniczy wpływ na smak i aromat otrzymanego naparu. Młynek ręczny naprawdę mieli ziarno, otrzymujemy równomierne kawałki. Do tego są one zmiażdżone, a nie posiekane, przez co przybierają kształt zbliżony do kulistego. Dzięki temu w trakcie ekstrakcji smak i aromat może uwalniać się z całej ich powierzchni, napełniając filiżankę czarnej kawy obiecanymi słodkimi lub owocowymi nutami.
Pracujące żarna nie nagrzewają mocno ziaren, więc kawa zachowuje cały aromat. Stosowanie takiego młynka zapewnia nam też powtarzalność kawy. Możesz testować ustawienia regulacji przemiału w różny sposób tak, aby uzyskać najlepszą dla siebie recepturę np. przy przygotowaniu kawy espresso z kawiarki.
Niedostępny
Darmowa dostawa już od 100 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00
Powiadom mnie o zmianie ceny.