search
Udostępnij
Darmowa dostawa już od 100 zł
Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza
Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu – wiele z nich podbiło cały świat, jak pizza, spaghetti, sałatka grecka. Coraz większą popularnością cieszą się także hummusy i dania na bazie kasz kuskus i bulgur – charakterystyczne dla krajów Afryki ółnocnej.Ta książka jest jak wspomnienie słonecznych wakacji w Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Przypomni wam smak greckich specjałów: musaki, gyrosu i tzatziki, włoskich deserów: panna cotty i tiramisu, hiszpańskiej paelli i gazpacho.
Niedostępny
Darmowa dostawa już od 100 zł
Na razie nie dodano żadnej recenzji.