search
Udostępnij
Darmowa dostawa już od 100 zł
Polska słynęła z produkcji najlepszych miodów pitnych. Te tradycyjne odznaczały się pięknym kolorem czerwonego bursztynu, a także lekko korzennym smakiem. Dziś słynne półtoraki, dwójniaki, maliniaki, nieco zapomniane, próbują przypomnieć o smakach dobrych tradycji i zachęcić do samodzielnej produkcji. Tradycja miodosytnictwa, czyli
Polska słynęła z produkcji najlepszych miodów pitnych. Te tradycyjne odznaczały się pięknym kolorem czerwonego bursztynu, a także lekko korzennym smakiem. Dziś słynne półtoraki, dwójniaki, maliniaki, nieco zapomniane, próbują przypomnieć o smakach dobrych tradycji i zachęcić do samodzielnej produkcji. Tradycja miodosytnictwa, czyli produkcji miodów pitnych, na polskich terenach sięga czasów średniowiecza. Ten pszczeli trunek zagościł na stołach jako łatwo dostępny alkohol a ciągle udoskonalany zdobywał coraz szersze grono amatorów. Kiedyś pospolity trunek narodowy, dziś stał się atrakcją kulinarną. Prezentowana książka zabierze Czytelnika w krótką podróż w czasie i przestrzeni, dzięki której pozna on historię miodu, proces jego powstawania i przetwarzania w wyborny napitek. Zamieszczone receptury miodowe z pewnością nakłonią do samodzielnego przygotowania złocistych mikstur służących zdrowiu i dobremu samopoczuciu.
Niedostępny
Darmowa dostawa już od 100 zł
Na razie nie dodano żadnej recenzji.