
search
Udostępnij
Stoiska, food trucki, budki z przyrządzanymi na szybko daniami – uliczne jedzenie zaczyna odgrywać coraz większą rolę w naszym codziennym życiu. Jeśli przyjrzymy się bliżej, zauważymy, że pod tą nową „etykietką” kryje się milion potraw o przeróżnym rodowodzie.
W dzisiejszym świecie, który skurczył się wskutek procesu globalizacji,
Stoiska, food trucki, budki z przyrządzanymi na szybko daniami – uliczne jedzenie zaczyna odgrywać coraz większą rolę w naszym codziennym życiu. Jeśli przyjrzymy się bliżej, zauważymy, że pod tą nową „etykietką” kryje się milion potraw o przeróżnym rodowodzie.
W dzisiejszym świecie, który skurczył się wskutek procesu globalizacji, uliczne jedzenie przybliża nam kuchnie odległych państw i pozwala odkryć autentyczne smaki, które często giną w wielkim przemyśle restauracyjnym.
Dzięki tej książce poznasz jedzenie uliczne w lżejszej postaci. Prezentowane tu dania są nie tylko ekscytujące i smaczne, ale także – bo czemu nie? – zdrowe. Wystarczy wybrać piekarnik zamiast patelni, zastąpić „białą” mąkę zdrowszą mąką pełnoziarnistą i bazować na produktach sezonowych.
Książka jest podzielona na cztery części (przepisy z pastami i sosami, z warzywami, z owocami oraz na bazie zbóż, mięsa i ryb), opatrzona wspaniałymi zdjęciami i szczegółowymi opisami. Na każdej stronie znaleźć można oryginalne kompozycje składników tworzące kalejdoskop smaków. Oto kuchnia globalna w lżejszej i zdrowszej odsłonie, zaskakujące pomysły apetycznych przekąsek i posiłków, które wniosą trochę słońca i radości do szarej rzeczywistości.
Mamy na stanie 65 szt., wysyłamy od razu.
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00
Zofia Pilitowska, Katarzyna Pilitowska
BuchmannPowiadom mnie o zmianie ceny.