
search
Udostępnij

Katarzyna Olejniczak, Anna Piekarczyk
9788380435377
22 x 16.5
292
miękka
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Dowody naukowe wskazują na korzystny wpływ diety na przebieg leczenia.
Autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Dowody naukowe wskazują na korzystny wpływ diety na przebieg leczenia.
Autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromalgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.
