search
Udostępnij
Darmowa dostawa już od 100 zł
W kolejnej części poradnia kulinarnego siostry Marii proponujemy przepisy na niezwykle popularne i przez wielu uwielbiane mączne dania, idealne na powszedni lub niedzielny obiad czy spotkanie w gronie rodziny.
Książka została podzielona na cztery działy tematyczne. W pierwszym zamieszczono receptury na rozmaite pierogi, które wielu z nas
W kolejnej części poradnia kulinarnego siostry Marii proponujemy przepisy na niezwykle popularne i przez wielu uwielbiane mączne dania, idealne na powszedni lub niedzielny obiad czy spotkanie w gronie rodziny.
Książka została podzielona na cztery działy tematyczne. W pierwszym zamieszczono receptury na rozmaite pierogi, które wielu z nas nieodłącznie kojarzą się z dzieciństwem, z kuchnią mamy czy babci. Okazuje się, że ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i pracochłonne. Znajdziemy tu przepisy na tradycyjne pierogi z mięsem czy z kapustą i grzybami, ale i na te, które przywędrowały do nas z odległych kultur, jak gruzińskie chinkali czy włoskie ravioli. W drugim rozdziale zebrano przepisy na kopytka, kluski śląskie, kartacze, drobne kluseczki do zup, pyzy czy knedle. W dziale trzecim skupiono się na makaronie, a w czwartym na różnego rodzaju naleśnikach, plackach, krokietach, racuchach i blinach.
Pierogi, kluski, makarony to niezbędnik dla miłośników dobrej kuchni, a prezentowane dania powinny zadowolić gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Niedostępny
Darmowa dostawa już od 100 zł
Na razie nie dodano żadnej recenzji.