WYDAWNICTWO Bez%20tytu%C5%82u_2.png-70%  

POLSKA KUCHNIA MYŚLIWSKA

POLSKA KUCHNIA MYŚLIWSKA. Aszkiewicz Ewa
search

    POLSKA KUCHNIA MYŚLIWSKA

    Ewa Aszkiewicz

    Publicat

    9788324517459

    16 x 24

    138

    twarda

    Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim -z wielu powodów -zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, bo odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak. Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie

    Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim -z wielu powodów -zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, bo odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak. Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków. Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.


    czytaj więcej
    Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
    Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.
      POLSKA KUCHNIA MYŚLIWSKA. Aszkiewicz Ewa
      12,22 zł
      34,90 zł
      Taniej o: 22.69 zł (-65%)


      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      POLSKA KUCHNIA MYŚLIWSKA

       Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim -z wielu powodów -zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, bo odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak. Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny ...

      Napisz swoją opinię