LITERATURA  

KUCHNIA KASZUBSKA. POLSKA KUCHNIA REGIONALNA

search

    KUCHNIA KASZUBSKA. POLSKA KUCHNIA REGIONALNA

    PRODUKT NOWY

    Olesiejuk

    9788311139930

    19 x 25

    144

    twarda

    Po chłopsku, ale na bogato – kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie… Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i

    Po chłopsku, ale na bogato – kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie… Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby – było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje…

    czytaj więcej
      10,47 zł
      29,90 zł
      Taniej o: 19.44 zł (-65%)


      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      KUCHNIA KASZUBSKA. POLSKA KUCHNIA REGIONALNA

      Napisz swoją opinię