
search
Udostępnij

Wegetarianizm w polskiej tradycji kulinarnej nigdy nie był popularny, dlatego osoby przestrzegające tej diety zwykle posiłkują się przepisami na egzotyczne specjały z dalekich stron świata.W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce, mając nadzieję, że te rodzime
Wegetarianizm w polskiej tradycji kulinarnej nigdy nie był popularny, dlatego osoby przestrzegające tej diety zwykle posiłkują się przepisami na egzotyczne specjały z dalekich stron świata.W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce, mając nadzieję, że te rodzime smaki przypadną do gustu wegetarianom.Podajemy przepisy na różnorodne dania z jajek, m.in., omlet na kilka sposobów czy jajka zapiekane w pomidorach.Prezentujemy też całą gamę polskich zup w wydaniu bezmięsnych – od żurku i szczawiowej począwszy, a na chłodniku jagodowym skończywszy – oraz inne potrawy z warzyw i grzybów.Ponadto znajdziecie tu bogaty zestaw dań z mąki i ziemniaków. Kuchnia polska słynie przecież z pysznych klusek, pierogów, pyz i racuchów.Uzupełnienie publikacji stanowi dział z przepisami na dania z kaszy i ryżu, w którym obok pomysłów na risotto umieściliśmy nieco zapomniany budyń z kaszy jaglanej czy leguminę z kaszy manny.Życzymy zatem, by Kuchnia polska dla wegetarian stała się inspiracją do kulinarnych poszukiwań

Niedostępny
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00