
search
Udostępnij

Aleksandra Chomicz, Alina Stradecka
9788379432424
21.8 x 16.5
128
miękka
W polskiej tradycji zupa jest niezbędnym składnikiem obiadu, a nawet, jeśli jest odpowiednio skomponowana i pożywna, zastępuje cały obiad.Jaką zupę można uznać za pierwszą wśród polskich? Zdania są tu podzielone, ale na liście popularnych i od dawna obecnych w naszej kuchni znajdą się na pewno pomidorowa i kapuśniak, fasolowa i grzybowa,
W polskiej tradycji zupa jest niezbędnym składnikiem obiadu, a nawet, jeśli jest odpowiednio skomponowana i pożywna, zastępuje cały obiad.Jaką zupę można uznać za pierwszą wśród polskich? Zdania są tu podzielone, ale na liście popularnych i od dawna obecnych w naszej kuchni znajdą się na pewno pomidorowa i kapuśniak, fasolowa i grzybowa, barszcz, krupnik,piwna czy żurek… W tym poradniku znajdują się przepisy zarówno na zupy od dawna goszczące na polskich stołach (choć czasami w wersjach mało znanych), jak i na te, które stały się szczególnie modne w ostatnich latach, na przykład zupy kremy.Uwzględniając najnowsze trendy żywieniowe autorki starały się, aby przepisy, które proponują, spełniały podstawowe kryterium - gwarantowały, że zupy będą smaczne i zdrowe.

Niedostępny
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00