
search
Udostępnij

Wegetarianizm w polskiej tradycji kulinarnej nigdy nie był popularny dlatego osoby przestrzegające tej diety zwykle posiłkują się przepisami na egzotyczne specjały z dalekich stron świata. W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce mając nadzieję że te rodzime smaki
Wegetarianizm w polskiej tradycji kulinarnej nigdy nie był popularny dlatego osoby przestrzegające tej diety zwykle posiłkują się przepisami na egzotyczne specjały z dalekich stron świata. W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce mając nadzieję że te rodzime smaki przypadną do gustu wegetarianom. Podajemy przepisy na różnorodne dania z jajek m.in. omlet na kilka sposobów czy jajka zapiekane w pomidorach. Prezentujemy też całą gamę polskich zup w wydaniu bezmięsnych - od żurku i szczawiowej począwszy a na chłodniku jagodowym skończywszy - oraz inne potrawy z warzyw i grzybów. Ponadto znajdziecie tu bogaty zestaw dań z mąki i ziemniaków. Kuchnia polska słynie przecież z pysznych klusek pierogów pyz i racuchów. Uzupełnienie publikacji stanowi dział z przepisami na dania z kaszy i ryżu w którym obok pomysłów na risotto umieściliśmy nieco zapomniany budyń z kaszy jaglanej czy leguminę z kaszy manny. Życzymy zatem by Kuchnia polska dla wegetarian stała się inspiracją do kulinarnych poszukiwań.

Niedostępny
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00