Elizabeth Luard, wychowująca czwórkę dzieci w oddalonej od świata dolinie w Andaluzji, przez wiele lat obserwowała, jak żyją i co jedzą mieszkańcy jej kraju. W 180 przepisach z 21 regionów prezentuje nie tylko sposób przygotowania potraw, ale również wpływy kształtujące kulinarne przyzwyczajenia. Fotografie ukazują regionalne dania w
Elizabeth Luard, wychowująca czwórkę dzieci w oddalonej od świata dolinie w Andaluzji, przez wiele lat obserwowała, jak żyją i co jedzą mieszkańcy jej kraju. W 180 przepisach z 21 regionów prezentuje nie tylko sposób przygotowania potraw, ale również wpływy kształtujące kulinarne przyzwyczajenia. Fotografie ukazują regionalne dania w formie, w jakiej pojawiają się one w modnych restauracjach Lizbony, Madrytu czy Barcelony. W wielu przypadkach oryginalny tradycyjny sposób podania pozostaje jednak niedoścignionym wzorem. Zdjęcia potraw w połączeniu z reprodukcjami dzieł takich malarzy, jak Goya, Velazquez czy Murillo, oraz fotografiami pejzaży i miejsc czynią Kuchnię hiszpańską i portugalską nieodzowną książką zarówno dla "fotelowego" podróżnika, jak i dla kucharza pragnącego poznać historię przygotowywanych dań. Jak mówi autorka, zebrane przepisy to nie tylko zwyczajne listy składników i zaprezentowanie stanu umysłu, lecz kwestia serca.
czytaj więcej Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.