WYDAWNICTWO Bez%20tytu%C5%82u_2.png-70%  

KUCHNIA HISZPAŃSKA I PORTUGALSKA

KUCHNIA HISZPAŃSKA I PORTUGALSKA - Elipsa
search

KUCHNIA HISZPAŃSKA I PORTUGALSKA

Elisabeth Luard

Elipsa

9788324595464

23 x 26

224

twarda

Elizabeth Luard, wychowująca czwórkę dzieci w oddalonej od świata dolinie w Andaluzji, przez wiele lat obserwowała, jak żyją i co jedzą mieszkańcy jej kraju. W 180 przepisach z 21 regionów prezentuje nie tylko sposób przygotowania potraw, ale również wpływy kształtujące kulinarne przyzwyczajenia. Fotografie ukazują regionalne dania w
Elizabeth Luard, wychowująca czwórkę dzieci w oddalonej od świata dolinie w Andaluzji, przez wiele lat obserwowała, jak żyją i co jedzą mieszkańcy jej kraju. W 180 przepisach z 21 regionów prezentuje nie tylko sposób przygotowania potraw, ale również wpływy kształtujące kulinarne przyzwyczajenia. Fotografie ukazują regionalne dania w formie, w jakiej pojawiają się one w modnych restauracjach Lizbony, Madrytu czy Barcelony. W wielu przypadkach oryginalny tradycyjny sposób podania pozostaje jednak niedoścignionym wzorem. Zdjęcia potraw w połączeniu z reprodukcjami dzieł takich malarzy, jak Goya, Velazquez czy Murillo, oraz fotografiami pejzaży i miejsc czynią Kuchnię hiszpańską i portugalską nieodzowną książką zarówno dla "fotelowego" podróżnika, jak i dla kucharza pragnącego poznać historię przygotowywanych dań. Jak mówi autorka, zebrane przepisy to nie tylko zwyczajne listy składników i zaprezentowanie stanu umysłu, lecz kwestia serca.
czytaj więcej
Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.
17,46 zł
49,90 zł
Taniej o: 32.43 zł (-65%)

Mamy na stanie 4 szt. i jesteśmy gotowi do wysyłki

Wysyłamy w 24h + czas dostawy

14 dni na zwrot produktu

Koszty dostaw już od 8.90 zł

Darmowa dostawa już od 100 zł

Blik Przelewy24 GPay Visa Mastercard

Recenzje

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

KUCHNIA HISZPAŃSKA I PORTUGALSKA

Elizabeth Luard, wychowująca czwórkę dzieci w oddalonej od świata dolinie w Andaluzji, przez wiele lat obserwowała, jak żyją i co jedzą mieszkańcy jej kraju. W 180 przepisach z 21 regionów prezentuje nie tylko sposób przygotowania potraw, ale również wpływy kształtujące kulinarne przyzwyczajenia. Fotografie ukazują regionalne dania w formie, w j...

Napisz swoją opinię