WYDAWNICTWO Bez%20tytu%C5%82u_2.png-70%  

JADŁONOMIA PO POLSKU

JADŁONOMIA PO POLSKU Marta Dymek - Marginesy
search

    JADŁONOMIA PO POLSKU

    Marta Dymek

    Marginesy

    9788367406505

    21.7 x 17.2

    280

    twarda

    Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie.

    Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.

    Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

    Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

    W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie

    Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie.

    Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.

    Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

    Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

    W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.

    Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

    A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.

    Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera Nowa Jadłonomia (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.

    czytaj więcej
    Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
    Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.
      JADŁONOMIA PO POLSKU Marta Dymek - Marginesy
      34,95 zł
      69,90 zł
      Taniej o: 34.95 zł (-50%)


      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      JADŁONOMIA PO POLSKU

      Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie.

      Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.

      Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

      Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

      W sześciu rozdziałach podzielonych ...

      Napisz swoją opinię