search
Udostępnij
Darmowa dostawa już od 100 zł
Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej "Historia podlaskich smaków" autor przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodowych, etnicznych, które na trwałe wpisały się w podlaski kobierzec kulinarny. Tak o tej
Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej "Historia podlaskich smaków" autor przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodowych, etnicznych, które na trwałe wpisały się w podlaski kobierzec kulinarny. Tak o tej książce pisał Robert.
Makłowicz „Czytając Fiedoruka rozumiemy doskonale, nie wszystkim przecież objawioną prawdę, że gotowanie to nie tylko zbiór pewnych czynności, mających na celu przygotowanie żywności, lecz przede wszystkim element kultury, wręcz jej emanacja”.
W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest podróżą w poszukiwaniu klimatu dawnych i bardziej współczesnych białostockich zakładów gastronomicznych. Przez łamy dawnych gazet czytelnik odwiedzi pierwsze karczmy Branickich, salony eleganckiego Ritza, dane mu będzie także zajrzeć do spelunek na Bojarach czy Chanajkach.
Niedostępny
Darmowa dostawa już od 100 zł
Na razie nie dodano żadnej recenzji.