search
Udostępnij
Darmowa dostawa już od 100 zł
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin,do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni,ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin,do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni,ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywaćich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów,czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.
Niedostępny
Darmowa dostawa już od 100 zł
Na razie nie dodano żadnej recenzji.