search
Udostępnij
Darmowa dostawa już od 100 zł
Książka jest przewodnikiem całkowicie subiektywnym – co jest jej sporym atutem.
Prange-Barczyński zabiera nas tylko do tych winnic, które samo dwiedził i wie, że są warte uwagi.
Poleca nam te wina, których osobiście skosztował, i zachęca do próbowania tych potraw, którymi częstowali go miejscowi.
Dzieli się trudną do zdobycia i naprawdę
Książka jest przewodnikiem całkowicie subiektywnym – co jest jej sporym atutem.
Prange-Barczyński zabiera nas tylko do tych winnic, które samo dwiedził i wie, że są warte uwagi.
Poleca nam te wina, których osobiście skosztował, i zachęca do próbowania tych potraw, którymi częstowali go miejscowi.
Dzieli się trudną do zdobycia i naprawdę przydatną wiedzą.W ojciech Giebuta, „Czas Wina”
Warto opróżniać tylko te butelki, za którymi stoi ludzka historia –twierdzi Tomasz Prange-Barczyński.
Autor świetnie przyjętej Europyna winnych szlakach (2019) tym razem zabiera czytelnika w podróżpo winnicach i regionach całego świata. Do Kalifornii, południowejAustralii, Argentyny, Chile, Brazylii, Niemiec, do bogatego Bordeauxi kipiącego życiem, winiarskiego Tbilisi.
• Dlaczego wszyscy brazylijscy winiarze mówią po włosku?
• Jaka znana polska rzeźbiarka ma za męża świetnego producenta rieslingów nad Łabą?
• Kim zachwycił się Robert Parker Jr., papież amerykańskiej krytyki winiarskiej, już po pierwszej degustacji?
• Dlaczego lepiej trzymać w winnicy trzy osły zamiast 70 kur?
• Jak nie nudzić się w Pauillac?
• Czyi przodkowie przywędrowali z Lubuskiego do Australii?
• Dlaczego winogrodnicy nie wyrzucają włosów po wizycie u fryzjera?
Oprócz fascynujących opowieści o winie i winiarzach książka zawiera praktyczne informacje i rekomendacje najlepszych restauracji, hoteli, winiarni i, oczywiście, butelek, na które warto zwrócić uwagę w czasie podróży
POŚPIESZ SIĘ OSTATNI EGZ. Mamy na stanie jesteśmy gotowi do wysyłki.
Darmowa dostawa już od 100 zł
Na razie nie dodano żadnej recenzji.