
search
Udostępnij

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „sprzedawca” w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu. Materiał podzielono na
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „sprzedawca” w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu. Materiał podzielono na trzy podstawowe rozdziały: ogólny, artykuły żywnościowe, artykuły nieżywnościowe.
Rozdział pierwszy obejmuje ogólne zagadnienia z towaroznawstwa dotyczące zasad klasyfikacji towarów, metod badania i oceny jakości towarów, podziału opakowań, zasad magazynowania, przechowywania i transportu towarów.
Rozdział drugi zawiera wiadomości towaroznawcze o artykułach żywnościowych: składniki odżywcze, klasyfikację żywności, ocenę towaroznawczą grup surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, metody ich przechowywania i magazynowania.
Rozdział trzeci prezentuje informacje o artykułach nieżywnościowych powszechnego użytku. Przedstawiono w nim klasyfikację wybranych towarów oraz podano zasady ich przechowywania i magazynowania.
Zaletą podręcznika jest jego logiczna budowa i przejrzystość. Liczne fotografie, rysunki, tabele i schematy poglądowe ułatwią uczniom przyswojenie omawianych zagadnień. Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględnia on standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu „sprzedawca”.

POŚPIESZ SIĘ OSTATNI EGZ. Mamy na stanie, wysyłamy od razu.
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00