WYDAWNICTWO Bez%20tytu%C5%82u_2.png-70%  

WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW PIEKARSKICH. KWALIFIKACJA T. 3. 2. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU

search

    WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW PIEKARSKICH. KWALIFIKACJA T. 3. 2. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU

    Ewa Giemza

    WSiP

    9788302157103

    24.2 x 17

    152

    miękka


    Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).

    W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych


    Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).

    W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych przykładach wyjaśniono związane z nimi obliczenia. Dużo miejsca poświęcono procesom zachodzącym w trakcie powstawania ciast żytniego i pszennego. Zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy w trakcie kształtowania poszczególnych rodzajów pieczywa. Atutem podręcznika jest szata graficzna, która pokazuje poszczególne etapy ręcznego formowania wyborów. Naukę ułatwiają ćwiczenia do wykonania w szkolnej pracowni i liczne pytania sprawdzające. Ciekawostką jest słowniczek dawnych terminów piekarskich, których nadal używa się w tradycyjnych piekarniach rzemieślniczych.

    czytaj więcej
    Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
    Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.
      43,60 zł
      55,90 zł
      Taniej o: 12.3 zł (-22%)

      Mamy na stanie 2 szt. i jesteśmy gotowi do wysyłki

      Wysyłamy w 24h + czas dostawy

      14 dni na zwrot produktu

      Koszty dostaw już od 8.90 zł

      Darmowa dostawa już od 100 zł

      Blik Przelewy24 GPay Visa Mastercard

      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW PIEKARSKICH. KWALIFIKACJA T. 3. 2. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU


      Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).

      W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych ...

      Napisz swoją opinię