
search
Udostępnij

Alina Ziaja, Renata Szajna, Danuta Ławniczak
9788371418044
25.5 x 19
248
miękka
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach „kelner” i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach „kelner” i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach „kelner” i „technik organizacji usług gastronomicznych”. Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi. Część 1. zawiera wiedzę z zakresu: – podziału, zasad funkcjonowania oraz wyposażenia zakładów gastronomicznych, – wizerunku pracownika obsługi, – postaw wobec gości, – zasad opracowywania kart menu, – technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej, – zasad i metod obsługi gości, – kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.

Niedostępny
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00