WYDAWNICTWO Bez%20tytu%C5%82u_2.png-70%  

SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KWALIFIKACJA TG.07 PODRĘCZNIK 2

SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KWALIFIKACJA TG.07 PODRĘCZNIK 2 Anna Kmiołek-Gizara - WSiP
search

    SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KWALIFIKACJA TG.07 PODRĘCZNIK 2

    Anna Kmiołek-Gizara

    WSiP

    9788302173608

    24.1 x 17

    688

    miękka

    Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019.

    W podręczniku skoncentrowano się na

    Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019.

    W podręczniku skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.

    Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

    Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

    czytaj więcej
    Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
    Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.
      SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KWALIFIKACJA TG.07 PODRĘCZNIK 2 Anna Kmiołek-Gizara - WSiP
      59,49 zł
      69,99 zł
      Taniej o: 10.5 zł (-15%)


      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KWALIFIKACJA TG.07 PODRĘCZNIK 2

      Napisz swoją opinię