
search
Udostępnij

Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
9788371415968
25.5 x 19.5
168
miękka
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu „kucharz małej gastronomii” w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu, składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka, gospodarka wodna organizmu, normy żywienia i wyżywienia, planowanie
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu „kucharz małej gastronomii” w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu, składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka, gospodarka wodna organizmu, normy żywienia i wyżywienia, planowanie wyżywienia, żywienie człowieka chorego, zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie, najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu. W dziale Materiały do pobrania znajduje się Program nauczania dla zawodu „kucharz małej gastronomii” w zsz nr 512 [05].

Niedostępny
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00