
search
Udostępnij

Kamień solny do grillowania ryb, owoców morza, drobiu i steków. Wykonany jest z prawdziwej soli kamiennej wydobywanej w górach solnych. Będzie idealny do smażenia/grillowania. Przygotowywane na nim potrawy czerpią nie tylko sól, ale także składniki mineralne. Zawarta w kamieniu sól himalajska powoduje, że mięso jest soczyste i dobrze
Kamień solny do grillowania ryb, owoców morza, drobiu i steków. Wykonany jest z prawdziwej soli kamiennej wydobywanej w górach solnych. Będzie idealny do smażenia/grillowania. Przygotowywane na nim potrawy czerpią nie tylko sól, ale także składniki mineralne. Zawarta w kamieniu sól himalajska powoduje, że mięso jest soczyste i dobrze doprawione. Podczas każdego grillowania kamień traci zaledwie 5% swojej objętości, dzięki czemu może być wielokrotnie używany.
Jakie są zalety grillowania na kamieniu solnym? Nasycenie grillowanego jedzenia zdrowymi elementami, które znajdują się w kamieniu solnym. Minerały pod wpływem temperatury przenikają do żywności – jest to aż 80 minerałów, które znajdują się w kamieniu solnym. Są one nie tylko zdrowe, ale także nadadzą żywności bardziej złożony profil smakowy. Delikatny, ale pełny smak soli – niska porowatość bloków soli oznacza, że zatrzymują bardzo mało wilgoci. Te dwa czynniki oznaczają, że używanie bloku soli nadaje potrawom delikatny, słony smak. Sól nie dominuje w smaku dania. Kamień solny długo utrzymuje ciepło – krystaliczna struktura bloków soli zapewnia, że dłużej zatrzymują ciepło, co doskonale nadaje się do odpoczywania mięs lub do serwowania potraw i utrzymywania ich w cieple. Naturalna powierzchnia antybakteryjna – niska porowatość i zatrzymywanie wilgoci przez bloki soli oznacza, że tworzą one naturalną, antybakteryjną powierzchnię, która zatrzymuje rozwój bakterii. Sprawia to, że jest ona idealną podstawą do serwowania dań.

Niedostępny
Darmowa dostawa już od 59.99 zł
Zamów tel.: tel.: 508768309 (Kamila)
Pon. – Pt. 8:00 – 15:00