WYDAWNICTWO Bez%20tytu%C5%82u_2.png-70%  

OBIAD W RZYMIE. HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU Andreas Viestad

OBIAD W RZYMIE. HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU Andreas Viestad - Znak
search

    OBIAD W RZYMIE. HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU Andreas Viestad

    Andreas Viestad

    Znak

    9788324073870

    20.5 x 15

    272

    miękka

    OBIAD W RZYMIE

    HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU

    Możemy dopatrzyć się więcej historii w kotlecie albo misce makaronu niż w Koloseum lub jakimkolwiek innym zabytku.

    Delektując się typowym rzymskim posiłkiem w tradycyjnej restauracji, Andreas Viestad zabiera nas w pasjonującą kulinarną podróż, danie po daniu, przez historię świata i historię

    OBIAD W RZYMIE

    HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU

    Możemy dopatrzyć się więcej historii w kotlecie albo misce makaronu niż w Koloseum lub jakimkolwiek innym zabytku.

    Delektując się typowym rzymskim posiłkiem w tradycyjnej restauracji, Andreas Viestad zabiera nas w pasjonującą kulinarną podróż, danie po daniu, przez historię świata i historię Wiecznego Miasta.

    Dowiedz się, jak to możliwe, że spór o sposób pieczenia chleba przyczynił się do wielkiej schizmy w Kościele, miłość do masła stała się impulsem do powstania reformacji, a niedobór soli doprowadził do przegrania wojny secesyjnej, wybuchu Wielkiej Rewolucji Francuskiej i upadku brytyjskiego imperium kolonialnego.

    Poznaj historię małej wioski, która dzięki pszenicy zmieniła się w centrum największego imperium, jakie widział świat. Odkryj, jak cytryna wpłynęła na rozwój sycylijskiej mafii.

    Wyrusz szlakiem smaków i składników, które zmieniały naszą cywilizację.

    Rozpocznij drogę na rzymskim targu podążaj przez Ogród Oliwny w Jerozolimie i kopalnię soli w Wieliczce, by odpowiedzieć na fundamentalne pytanie:

    Jaka jest najlepsza potrawa na świecie?

    ........................................................................................................................................................

    Andreas Viestad, autor książki równie czarującej, co fascynującej, ma prawdziwy dar tworzenia obrazowych scen, snucia opowieści, a co najważniejsze – nakreślania i zgłębiania zależności, dzięki czemu wszystko staje się jasne i ekscytujące.

    Nigella Lawson

    Andreas Viestad napisał fascynującą, skłaniającą do przemyśleń i zabawną książkę o roli jedzenia w historii. Płynnie porusza się pomiędzy aromatami i smakami posiłku w rzymskiej restauracji a torami dziejów.

    Alice Waters

    Andreas Viestad jest szefem kuchni, recenzentem kulinarnym, gospodarzem telewizyjnego programu New Scandinavian Cooking, publicystą „The Washington Post” oraz założycielem Geitmyra Culinary Center for Children w Norwegii, fundacji edukującej dzieci na temat kultury żywieniowej. To autor czternastu bestsellerowych książek kucharskich.

    czytaj więcej
    Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
    Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.
      OBIAD W RZYMIE. HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU Andreas Viestad - Znak
      15,75 zł
      44,99 zł
      Taniej o: 29.25 zł (-65%)


      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      OBIAD W RZYMIE. HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU Andreas Viestad

      OBIAD W RZYMIE

      HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU

      Możemy dopatrzyć się więcej historii w kotlecie albo misce makaronu niż w Koloseum lub jakimkolwiek innym zabytku.

      Delektując się typowym rzymskim posiłkiem w tradycyjnej restauracji, Andreas Viestad zabiera nas w pasjonującą kulinarną podróż, danie po daniu, ...

      Napisz swoją opinię