Zrzuć kilogramy i ciesz się zdrowiem oraz długim życiem dzięki sporadycznemu niedojadaniu. 5 dni jesz normalnie, 2 dni nie dojadasz. Czy można, odżywiając się normalnie przez pięć dni w tygodniu, zeszczupleć i poprawić stan zdrowia? Odpowiedź brzmi: tak! Wystarczy ograniczyć spożycie kalorii przez dwa nienastępujące po sobie dni w tygodniu
Zrzuć kilogramy i ciesz się zdrowiem oraz długim życiem dzięki sporadycznemu niedojadaniu. 5 dni jesz normalnie, 2 dni nie dojadasz. Czy można, odżywiając się normalnie przez pięć dni w tygodniu, zeszczupleć i poprawić stan zdrowia? Odpowiedź brzmi: tak! Wystarczy ograniczyć spożycie kalorii przez dwa nienastępujące po sobie dni w tygodniu – do 500 kalorii dziennie dla kobiet oraz do 600 w przypadku mężczyzn. Badania naukowe wyników stosowania diety opartej na sporadycznym niedojadaniu wykazały, że nie tylko pomaga ona w pozbyciu się zbędnych kilogramów, ale także obniża ryzyko wystąpienia wielu schorzeń, w tym chorób układu krążenia, cukrzycy, a nawet nowotworów. „Istnieją mocne argumenty naukowe dowodzące, że sporadyczne niedojadanie może pozytywnie wpłynąć na zdrowie”, mówi dr Mark Mattson, szef laboratorium neurobiologii w National Institute of Aging oraz wykładowca neurobiologii na John Hopkins University. Na podstawie wyników najnowszych przełomowych badań opracowano program dietetyczny, łatwy i bezbolesny do zastosowania w codziennym życiu nawet przez osoby mocno zapracowane. Oto co przygotowaliśmy dla ciebie:czterdzieści posiłków o wartości energetycznej 500 lub 600 kalorii każdy, szybkich i łatwych do przygotowania ośmiostronicowa wkładka ze zdjęciami, przedstawiającymi dietetyczne zestawy dań nowatorskie badania naukowe, na których opiera się program licznik kalorii, dzięki któremu odchudzanie może być proste i wiele, wiele innych rzeczy Dieta 5:2 dr. Mosleya nie jest wytworem chwilowej, przemijającej mody, lecz wynika z nowego sposobu myślenia o żywieniu, wyboru związanego ze stylem życia, który może korzystnie wpłynąć na twoje zdrowie.
czytaj więcej Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.