TORBY NA PREZENTYBez%20tytu%C5%82u_2.png 

KUCHNIA POLSKA DLA DIABETYKÓW

search

    KUCHNIA POLSKA DLA DIABETYKÓW

    Dorota Drozd

    Wydawnictwo RM

    9788377733738

    23.5 x 16.5

    160

    miękka

    Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by

    Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
    W książce znajdziesz:
    • przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
    • przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
    • propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
    • wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
    • porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
    • wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
    Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.

    [Notka o Autorce – Polska kuchnia dla diabetyków]
    Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND .

    czytaj więcej
    Produkt może mieć uszkodzone opakowanie, metkę cenową lub naruszoną plombę fabryczną opakowania.
    Uszkodzenia nie wpływają na funkcjonalność produktu.
    Produkt jest nieużywany, kompletny i fabrycznie nowy.
      10,47 zł
      29,90 zł
      Taniej o: 19.44 zł (-65%)


      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      KUCHNIA POLSKA DLA DIABETYKÓW


      Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało ...

      Napisz swoją opinię