WYDAWNICTWO Bez%20tytu%C5%82u_2.png-70%  

BROMATOLOGIA ZARYS NAUKI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU Henryk Gertig

BROMATOLOGIA ZARYS NAUKI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU Henryk Gertig - Wydawnictwo Lekarskie PZWL
search

    BROMATOLOGIA ZARYS NAUKI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU Henryk Gertig

    Henryk Gertig

    Wydawnictwo Lekarskie PZWL

    9788320036039

    16.5 x 23.5

    468

    miękka

    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z

    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

    czytaj więcej
    Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
    Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.
      BROMATOLOGIA ZARYS NAUKI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU Henryk Gertig - Wydawnictwo Lekarskie PZWL
      35,70 zł
      119,00 zł
      Taniej o: 83.3 zł (-70%)


      Recenzje

      Na razie nie dodano żadnej recenzji.

      Napisz swoją opinię

      BROMATOLOGIA ZARYS NAUKI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU Henryk Gertig

      Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin ...

      Napisz swoją opinię