Opinie o Nas

      STEROWANIE PROCESAMI TECHNOLOGICZNYMI W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI Ludwicki Michał, Ludwicki Marek,

      PWN

      9788301182090

      Ludwicki Michał, Ludwicki Marek,

      165 x 235 x 21

      360

      miękka

      20,97 zł
      69,90 zł
      -70%
      0 szt.
      Ilość :

      Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności.

      Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu spożywczego wymaga od technologów zapoznania się z podstawami metrologii przemysłowej i automatyz...

      redeem
      Kupując ten produkt możesz zebrać 2 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 2 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .



      Ocena(0)
      • Polityka bezpieczeństwa
      • Dostawa
      • Zasady zwrotu

      Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności.

      Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu spożywczego wymaga od technologów zapoznania się z podstawami metrologii przemysłowej i automatyzacji produkcji. Postęp techniczny nie może być bowiem dokonywany bez udziału użytkowników nowej techniki, znających najlepiej fizyczną i chemiczną stronę procesów zachodzących w urządzeniach technologicznych. Z drugiej strony, technolog musi znać możliwości i wymagania automatyki, aby wspólnie z automatykiem projektować nowe układy pomiarowo-regulacyjne i właściwie je wykorzystać.

      W pierwszej części książki autorzy szeroko omówili zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności – rodzaje i właściwości czujników pomiarowych, przetworników i urządzeń wyjściowych układu pomiarowego. W drugiej części opisane zostały statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej, właściwości regulatorów i urządzeń wykonawczych, rodzaje analogowych, dyskretnych i mikroprocesorowych układów regulacyjnych oraz sposoby regulacji podstawowych parametrów procesów technologicznych.

      Książkę uzupełniono spisem literatury oraz wykazem przepisów normalizacyjnych.

      Omówiona w książce problematyka pomiarów i automatyzacji procesów jest dostosowana do profilu wykształcenia absolwentów kierunków technologicznych uczelni technicznych i rolniczych – technologów, zatru­dnia­nych w przemyśle biotechnologicznym, fermentacyjnym, cukrowniczym, chłodniczym, skrobiowym, czy ochronie środowiska.



      Producent
      PWN
      EAN
      9788301182090
      Autor
      Ludwicki Michał, Ludwicki Marek,
      Format/Rozmiar
      165 x 235 x 21
      Ilość stron
      360
      Oprawa
      miękka

      Brak recenzji użytkowników.

      Napisz recenzję
      STEROWANIE PROCESAMI TECHNOLOGICZNYMI W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI Ludwicki Michał, Ludwicki Marek,
      Produkt poekspozycyjny lub końcówka magazynowa.
      Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe, przybrudzenia, zarysowania, zagięcia), które nie wpływają na funkcjonalność produktu.

      20 innych produktów w tej samej kategorii:

      STEROWANIE PROCESAMI TECHNOLOGICZNYMI W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI Ludwicki Michał, Ludwicki Marek,

      20,97 zł
      69,90 zł
      -70%

      Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

      Akceptuj Więcej informacji Odrzuć