Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie. W książce znajdziesz: •200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu. •Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt. •Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać. •Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie. W książce znajdziesz: •200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu. •Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt. •Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać. •Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Oferujemy produkty przecenione, które są tzw. zwrotami konsumenckimi, produktami z wystaw sklepowych czy też zwrotami z marketów... więcej
Produkty mogą ale nie muszą posiadać uszkodzenia. Uszkodzenia nie wpływają na funkcjonalność produktu. Książkę pomimo zagięcia okładki można nadal przeczytać, a zabawka nadal jest zabawką bez względu na uszkodzony karton czy metkę cenową. Nadal są to produkty pełnowartościowe. Może nie nadają się na prezent ale możne z nich korzystać.
Darmowa dostawa
Przy zakupach za minimum 200 zł
Masz pytania?
Zadzwoń: 508 768 309 (godz. 8-16 pt-pn) lub napisz sprzedaz@skladnicaksiegarska.pl
Prawo zwrotu
Jeśli produkt nie spełnia twoich oczekiwań, możesz go zwrócić w ciągu 14 dni od otrzymania przesyłki.
Płatność za zamówienie możesz zrealizować nawet za 30 dni. skladknicaksiegarska.pl oferuje produkty przecenione nowe i outletowe.